EIXOS temàtics de Treball

Aquesta 1a Trobada per la Unitat Popular a València neix de la voluntat i de la necessitat per part dels moviments socials d’autoorganitzar-se i començar a teixir xarxes comuns de trobada, d’anàlisi i de construcció d’alternatives, més enllà de les continues crides de diferents iniciatives electorals.

Els eixos temàtics que es treballaran durant tota la jornada han estat prèviament preparats a diferents assemblees obertes convocades durant les darreres setmanes i que han comptat amb la participació de persones i col·lectius dels moviments socials de València, tindran lloc:

12h – 14h i 16h – 18h al Consell de la Joventut del País Valencià (c/Llanterna, 26).

  • EIX Municipalisme i Sobirania Alimentària. A banda de denunciar, proposem i fem difusió del que està funcionant al nostre territori. Vols conèixer quines iniciatives agroecològiques hi han prop de casa teu? Vols consumir de forma responsable?T’interessa saber que es mou al voltant de la Sobirania Alimentària al nostre país? Ací teniu un mapeig de les diferents iniciatives per la Sobirania Alimentària de la Plataforma per la Sobirania Alimentària del País Valencià, que es va actualitzant de manera constant.
  • EIX Migracions: Ciutat i Moviments Socials. Us recomanem aquest vídeo que pot aportar aspectes interessants de cara als debats de demà d’aquest eix.
  • EIX Drets socials i Justicia social. Ací us deixem el guió que seguirem en el debat d’aquest eix demà.
  • EIX Ciutat comuna: Quin model de ciutat volem?. La Ciutat (València), és un espai viu i contínuament dinàmic que ens allotja i que creix de forma completament “política”, una ciutat pensada per als esdeveniments turístics o econòmics, creix seguint aquests paràmetres de desenvolupament depredador i especulatiu. Per tant, una ciutat pensada per a totes, per a les persones, les treballadores, precàries, joves, dones, depenents, xiquetes… hauria de ser una ciutat on l’interès fora, sobretot, el bé comú. El bé comú, és evident, d’una societat que nosaltres estem construint. És a dir, comunitària i cooperativa, accessible, amb una mobilitat pensada en clau de transports col·lectius i ecològics, dels i des dels barris, amb habitatges per a totes, amb un urbanisme i arquitectura que respectara les arrels i cultures autòctones i que eliminara qualsevol discriminació de gènere, amb centres socials comunitaris i de joves… Una València que fóra realment el cor de L’Horta justa i digna del segle XXI. Ací us deixem algunes claus per entendre quina NO seria la nostra #CiutatComuna.

trobada_tup


PROGRAMA TUP:
http://bit.ly/16gx1PL
INSCRIPCIONS: http://goo.gl/forms/nFpAo7xjGA
CONTACTE: trobadaup.vlc@gmail.com

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en EIX CIUTAT COMUNA: Quin model de ciutat volem?, EIX DRETS SOCIALS: justícia social, EIX MIGRACIONS: Ciutat i Moviments Socials, EIX Municipalisme i SOBIRANIA ALIMENTÀRIA i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.